Potovanje v Kolumbijo

Kje se nahaja Kolumbija?

Sicer gre za svetovno poznano državo, a kljub temu še obstajajo nekateri, ki enostavno ne vedo kam jo uvrstit. Kolumbija je obmorska država južne Amerike. Meji na Venezuelo, Karibsko morje, Brazilijo, Peru, Ekvador na Panamo in Tihi ocean. Kultura in način življenja v Kolumbiji je enak tistemu v ostalih državah južne Amerike. V kolikor kolebate ali obiskati Kolumbijo ali ne, vam svetujemo, da opustite vse dvome in se odpravite na popotovanje vašega življenja. Kolumbija lahko namreč popotniku ponudi marsikaj – vse od sanjskih plaž, pragozdov, raznolikega rastlinstva in živalstva, do zasneženih gora. V splošnem je življenjski standard v Kolumbiji nižji od našega in je zato Kolumbija relativno poceni dežela. Zakaj se odločiti za obisk Kolumbije: 

  • Zaradi nepozabnega doživetja ob odkrivanju kolonialnih mest in ostalih skritih biserov, ki so širšem svetu še neznani.
  • Zaradi gostoljubja domačinov in spoznavanja nove kulture ter navad.
  • Zato, ker nudi številne znamenitosti, ki jih je vredno raziskat – džungla, eksotična pokrajina s palmami, peščene plaže, zasnežene gore, ipd. Prav tako si lahko pridelavo kave.

Pri vsem tem je najpomembneje, da se ne namestite v hotel ob peščeni plaži in cele dneve preležite, ampak si nastanitev osmislite pri kakih domačinih in tako do potankosti začutite Kolumbijo. Raziskujte, odkrivajte nove stvari in spoznajte drugo kulturo. A vsega tega ne počnite sami – najemite lokalnega vodiča in mu dopustite, da vas popelje skozi zgodovino te prečudovite, raznolike dežele. In nikar ne verjemite stereotipom o tej deželi. Povsod je prisoten kriminal, droga in podobno, a to še ne pomeni, da ste ogroženi. Kolumbija je prelepa in vredna obiska. Kakorkoli, kakšen izkušen vodič vsekakor ni odveč. Pa srečno pot!
Več o Kolumbiji na www.shappa.si