Kino skozi čas

Kinodvorana je prostor, kjer se vrtijo filmi. Film se s projektorjem predvaja na filmsko platno.  Obiskovalci za ogled filmov morajo kupiti kino vstopnico.
Okoli leta 1900 so bili aktualni predvsem kratki filmi. In sicer pred letom 1910 je bila dolžina filmov nekje 10 minut, nekje po letu 1910 pa je celovečerni film dosegel povprečno dolžino 20 minut. Po prvi svetovni vojni so dosegli celovečerni filmi že dolžino približno 60 minut.
V 50-tih in 60-tih letih prejšnjega stoletja so v ameriki postala aktulna Drive-In kina. To je v bistvu večji zunanji parkirni prostor z velikim platnom, na katerega so projecirali film. Obiskovalci, so si filme udobno ogledovali kar iz svojih sedežev preko vetrobranskega stekla. Čeprav je bilo tudi popularno sedenje, kar na strehah avtomobilov. Za zvok so poskrbeli iz prenosnih zvočnikov, ali pa so ga predvajali preko radijskih frekvenc. Drive-In kina so bila aktualno čez poletje in po navadi po sončnem zahodu.
Pri nas so kina postala bolj interesantna z razcvetom kino centrov. Ti gledalcem ponujajo predvsem bolj udoben in kvalitetnejši ogled filmov.