Hladilniki

Precej pogosto so  hladilniki  tisti, ki določajo koliko zvezdic in kakšno kvaliteto bo imel apartma, hotel in podobne turistične namestitve. Hladilniki so še toliko bolj nujni in zaželeni, če se odpravite v kakšne kraje, kjer je temperatura precej višja od tiste, ki smo jo navajeni doma.
Ponudba pijače je v hotelskem naselju običajno bistveno dražja, kot če se odpravite v tiste trgovine, ki jih obiskujejo tudi domačini. V najbolj obleganih turističnih naseljih je v navadi tudi to, da je pijača v običajnih trgovinah precej topla, ker je ne hranijo v hladilniku. To odvrne marsikaterega turista, ki nato raje kupi ohlajeno in tudi nekajkrat dražjo pijačo.
Hladilniki so tako v takšnih krajih ena izmed stvari, ki jo boste skoraj nujno potrebovali. Če se tega zavedate, preden izberete najbolj primeren hotel, bo kljub dražji namestitvi lahko končna cena vašega dopusta precej nižja.
Hladilniki so lahko različnih vrst, a to niti ni najbolj bistveno pri izbiri hotela za dopust. Kljub temu je dobro vedeti, da ima lahko hotel ameriški hladilnik, hladilnik vgradni in hladilnik mini. Tudi tisti najmanjši, torej mini hladilnik, bo precej dobra rešitev, da si hladite vsaj tisto pijačo, ki jo boste potrebovali še isti dan.
Za kraje, ki se nahajajo precej bolj južno od nas je tudi značilno, da nimajo pitne vode niti v turističnih naseljih. Prav zaradi tega smo prisiljeni v nakupovanje različnih pijač in prav zaradi tega je tudi hladilnik ena izmed bistvenih stvari, ki jih moramo zahtevati pri izbiri kraja in hotela za večdnevno bivanje.
Naj vam ne pokvari dopusta takšna malenkost, ki jo imate doma za samoumevno, a ob precej višji temperaturi in tako različnih cenah tople in ohlajene pijače, so prav hladilniki tisti, ki vas lahko spravijo v slabo voljo. Seveda le v primeru, da ga nimate.